REVIEW: Samsung Galaxy S2 - Konkurencija



Potencijalna konkurencija:
LG Optimus 2X je uređaj koji svakako treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog smartphonea. No, iako je pogonjen dvojezgrenim procesorom LG Optimus 2X i nije izravna konkurencija zbog niza drugih detalja, kao što je npr. manji zaslon (4.0“) i manja količina RAM-a.

HTC Sensation, kao izravna konkurencija i po specifikacijama najsličniji uređaj u trgovinama bi se trebao pojaviti tijekom lipnja. S nešto manjom količinom RAM-a (768 MB) u performansama ne bi trebao zaostajati za Galaxyjem S 2, no masa od 148 grama sigurno će se osjetiti. Kao prednost tu je i nešto veća rezolucija zaslona (960×540 točaka).

HTC Desire HD po mnogim bi karakteristikama i općenito specifikacijama mogao biti dostojna konkurencija, no on to ipak nije. Iz jednostavnog razloga što ga pokreće procesor iz stare garde, a i njegov S-LCD zaslon inferioran je Samsungovom Super AMOLED-u Plus. Također, Samsungova batrerija kapaciteta 1650 mAh ipak izdrži duže od Desireove 1200 mAh.

Sony Ericsson Xperia Arc, koji dolazi na ljeto, ima 4.2 inčnim zaslon, „obični“ 1 GHz procesor, 512 MB RAM-a i samo 320 MB interne memorije. S ovakvim specifikacijama jednostavno ne može konkurirati Galaxyju S 2.

Zaključak
Samsung Galaxy S 2 bez dvojbe je najbolji smartphone dostupan na tržištu. Dvojezgreni procesor, 1 GB RAM-a, 4,3“ zaslon, 16/32 GB interne memorije + utor za memorijske kartice, 1080p video, HSPA+, HDMI i DLNA u kućištu debljine 8,5 mm i mase 116 grama čine ovaj uređaj jedinstvenim. Dakle, bolji i potpuniji uređaj u ovom trenutku ne postoji. Budući da je uvođenje dvojezgrenih procersora nešto veća stepenica u evoluciji smartphonea, a trenutno se nalazimo u samom osvitu ove nove ere, možemo slobodno konstatirati da Samsung Galaxy S 2 vrijeme neće tako brzo pregaziti.

U prodaju kreće 30. svibnja i to u T-mobile ponudi, dok nam informacija o ponudi kod drugih operatera još nije dostupna.

Uređaj na testiranje ustupio Samsung Mobile Hrvatska.

Detaljne specifikacije uređaja pogledajte ovdje